Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • januari 7, 2020

5 PEUGEOTS WAAR JE NOG NOOIT VAN HAD GEHOORD

Peugeot 404 Record

In de jaren 1960 is diesel een vrij onbekende brandstof en autobouwers beginnen zich stilaan te interesseren voor deze verleidelijke technologie, die zuinig en betrouwbaar is. Om dit motortype onder de aandacht te brengen ontwikkelt Peugeot een recordwagen met dieselmotor op basis van de 404 Cabriolet. De auto klopt snelheidsrecords over de lange afstand (eerst 5.000 en dan 10.000 kilometer) met een gemiddelde van meer dan 160 km/u.

Peugeot 402 Andreau

De wereld ligt al langer wakker van brandstofverbruik dan je zou denken. In de jaren 1930 ontwikkelde Peugeot een gestroomlijnd prototype op basis van de 402. Door zijn veel meer gestrekte lijn beloofde hij een hogere topsnelheid en een lager verbruik. Helaas nekten de wereldgebeurtenissen van 1939 het project.

Peugeot BP1 « Bébé »

In zijn beginjaren was de auto een luxevoorwerp dat het voorrecht was van de hogere sociale klassen. Peugeot hoopte echter een ruimer publiek te kunnen bereiken door een volkse auto te ontwikkelen. Een zekere Ettore Bugatti bedacht in 1913 de “Bébé” voor Peugeot, maar de Eerste Wereldoorlog maakte een einde aan zijn carrière, terwijl er nochtans veel vraag naar was. In 1916 werd de productie gestaakt.

Peugeot VLV

Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Peugeot geen benzine maar wel ideeën. Het ontwikkelde de VLV, voor “Voiture Légère de Ville” (lichte stadswagen). Die reed volledig elektrisch, haalde slechts 35 km/u en had een rijbereik dat zich beperkte tot een zeventigtal kilometer. Peugeot maakte er 377 van tot februari 1945.

Peugeot Hoggar

Het Franse merk heeft heel wat modellen bedacht voor ontwikkelingslanden, die het nooit het Oude Continent hebben gehaald. Een daarvan is deze Hoggar, een pick-up op basis van de 206+. Hij werd van 2010 tot 2014 geassembleerd in Brazilië.

https://www.vroom.be/nl/nieuws/5-peugeots-waar-je-nog-nooit-van-had-gehoord-22662