Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • januari 27, 2020

DE TOEKOMSTIGE CITROËN C4 (CACTUS) MAAKT ZICH KLAAR

Sinds zijn facelift vervangt de originele cross-over C4 Cactus zo goed en zo kwaad als hij kan de ‘standaard’ C4 die verdween uit de Citroën-showroom. Maar aan deze transitieperiode komt binnenkort een einde. In 2020 lanceert Citroën immers een nieuw model dat de fakkel van de C4 en C4 Cactus moet overnemen. Onze spionnen betrapten zopas een ontwikkelingsprototype in het hoge Noorden. Hoewel het nog zwaar gecamoufleerd is, toont dit prototype toch al dat Citroën opnieuw gaat voor een eerder origineel silhouet.

 

Getuige de sterk hellende achterruit, de abrupte breuk met de kofferklep en de kenmerkende koplampen van de nieuwst Citroën-creaties. De ruime bodemvrijheid van het model laat ook raden dat Citroën blijft mikken op een positionering die nauwer aanleunt bij de SUV-wereld, zoals de huidige C4 Cactus.

De nieuwe generatie C4 deelt zijn technisch basis met de nieuwe SUV’s van PSA (Peugeot 2008 en DS3 Crossback), en zal dan ook zowel aangeboden worden met verbrandingsmotoren als in een elektrische variant.