Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • awards
  • juli 29, 2019

J.D. Power Award: topscores voor Opels vlaggenschip Insignia

  • Klanttevredenheid: Opel Insignia bovenaan in J.D. Power Award
  • Bijkomende prijs: Insignia Grand Sport winnaar van Auto Test 2019

 

De Opel Insignia is dit jaar de winnaar in het middelgrote segment van de J.D. Power Vehicle Dependability Study. J.D. Power onderzoekt jaarlijks de tevredenheid van klanten met hun auto. Het marktonderzoekbureau ondervraagt eigenaars over de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun één tot drie jaar oude auto.

Niet alleen bij de klanten, maar ook bij de experten staat het vlaggenschip van Opel hoog aangeschreven. Het Duitse vakblad Auto Test riep de Insignia Grand Sport uit tot van Auto Test-winnaar van 2019 met de beste prijs-prestatieverhouding in zijn marktsegment. De Insignia Grand Sport won vorig jaar ook al in dezelfde categorie. Met een sterke tweede plaats in zijn klasse slaagde de Insignia Sports Tourer er bovendien in dit toch al uitstekende resultaat nog te versterken.

Op de gezamenlijke prijsuitreiking in Frankfurt/Duitsland nam Arnold Paluch, Director Quality bij Opel, de trofeeën voor het winnende vlaggenschip in ontvangst. De winnaars van Auto Test worden sinds 2008 samen met de resultaten van het J.D. Power-klanttevredenheidsonderzoek bekendgemaakt.

“Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de sleutelcriteria voor onze auto’s”, zegt Arnold Paluch. “Wij stellen hiervoor hoge eisen en we zijn blij dat de klanten dit erkennen. Ook maken wij innovatieve technologie toegankelijk voor een breed koperspubliek. Het doet ons plezier dat de Insignia Grand Sport bekroond wordt voor zijn prijs-prestatieverhouding in de uiterst competitieve middelgrote categorie.”

Het J.D. Power-onderzoek is dit jaar gebaseerd op 12.854 enquêtes, die tussen november 2018 en januari 2019 online ingevuld werden. De vragen in de enquête gaan over kwaliteit/betrouwbaarheid, aantrekkelijkheid en gebruikskosten. Op basis van de beoordelingen wordt een klassement opgesteld waarin het merk of model met de minste fouten op de eerste plaats eindigt.