Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • Opel
  • maart 7, 2022

Met dit plan gaat Opel in recordtijd volledig elektrisch

Opel trekt vol overtuiging de kaart van elektrificatie. Als aanvulling op het huidige Opel-aanbod dat reeds twaalf geëlektrificeerde versies bevat, deelt het merk meer details over hun elektrificatiestrategie.

In 2028 zal het volledige modellengamma van de autofabrikant uit Rüsselheim elektrisch worden aangedreven. Op dit moment biedt Opel reeds een uitgebreide reeks van geëlektrificeerde modellen, zoals de Opel Corsa-e en Movano-e. Ook de opvolgers van de Opel Crossland en Opel Insignia zullen volledig elektrisch te krijgen zijn. Volgend jaar verschijnt de elektrische Astra-e, verkrijgbaar als vijfdeurs en Sports Tourer-variant.

opel elektrische wagens

32 kilometer laden per minuut

Om te voldoen aan de hoge eisen van de EV-rijder, mikt Opel op een actieradius tussen de 500 en 800 kilometer en een snellaadcapaciteit van maar liefst 32 kilometer per minuut, de beste in zijn klasse.

Terugkeer van de Opel Manta

Opel blaast nieuw leven in de iconische Opel Manta, in de vorm van een volledig elektrische variant.

“De nieuwe Opel Manta is opnieuw een auto met veel emotie. De elektrische aandrijving zorgt voor een geweldige acceleratie vanaf het eerste moment. Onze Manta staat opnieuw voor rijplezier in de puurste vorm. We bouwen een fascinerende, verbluffend ruime nieuwe interpretatie,” aldus Hochgeschurtz.

opel manta-e
Opel Manta-e Concept

Productie van eigen batterijen

Samen met partners Total/Saft, Stellantis en Opel werd de joint venture Automotive Cells Company (ACC) opgericht, waar enkele maanden geleden ook Mercedes-Benz zich bij aansloot. De partners zullen een speler van wereldformaat worden op het gebied van de ontwikkeling en productie van een volgende generatie batterijen voor de auto-industrie.

“Opel zet de consequente lijn voort om in recordtijd elektrisch te worden. Op die manier leveren we een belangrijke bijdrage aan de vermindering van CO2. En we zullen niet stoppen met de omschakeling van ons productgamma: Samen met onze partners zullen we al in 2025 onze eigen krachtige batterijen produceren in Kaiserslautern. Bovendien wordt er een nieuwe energie- en grondstofbesparende campus gebouwd bij ons hoofdkwartier in Rüsselsheim,” aldus Opel CEO Uwe Hochgeschurtz, over de ingezette strategie van het merk.