Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • ds4 roadshow
  • september 17, 2021

10 redenen waarom de DS 4 jouw nieuwe favoriete wagen wordt

Tijdens de DS 4 roadshow stond de gloednieuwe DS 4 al enkele dagen in onze showroom te blinken en we werden meteen verliefd op de wagen. De auto trekt meteen de aandacht met zijn strakke en futuristische uiterlijk, maar heeft nog zoveel meer te bieden. Dit zijn 10 redenen waarom de DS 4 dé luxewagen van de toekomst is.

1. DS Active Scan Suspension

Een camera vooraan scant de weg voor je en baseert daarop de stijfheid of soepelheid van het ophangingsysteem. Even de kasseien op of zelfs helemaal offroad gaan, is dus helemaal geen probleem. Je rit blijft de hele tijd soepel!

2. Unieke lichtsignatuur

Zelfs in de donkerste nacht valt de DS 4 op met zijn unieke lichtsignatuur. Vooraan vind je maar liefst 98 matrix leds, terwijl je achterliggers naar high-tech 3D-LED-achterlichten met geschubde afwerking staren. Naast opvallen heeft de futuristische verlichting ook een praktisch nut, want zo wordt de dynamische verlichting automatisch aangepast naargelang de weersomstandigheden en wordt er geanticipeerd op bochten. Grootlichten uitschakelen behoort ook tot het verleden, want als bestuurder kan je permanent met je grootlichten rijden zonder tegenliggers te verblinden. En kijk trouwens hoe imposant de grille is!

ds4 roadshow voorlichten
Ook ’s nachts trekt de DS 4 alle aandacht naar zich toe.

3. Dynamische deurklinken

Met Proximity Keyless Entry & Start openen de deurklinken automatisch wanneer je naar de wagen toeloopt, je hoeft de sleutel dus nooit meer uit je broekzak te halen. Ook om de wagen te starten hoef je de sleutel niet boven te halen. Dankzij de dynamische deurklinken die automatisch in de deur verdwijnen, is er bovendien minder luchtweerstand tijdens het rijden.

ds4 roadshow deurklink
Deurklinken verdwijnen automatisch in het koetswerk.

4. Extended head-up display

De DS 4 komt voor het eerst met een Extended Head-up Display. Digitale gegevens worden subtiel op de weg geprojecteerd en bovendien kan je ook doorheen het menu navigeren via het head-up display. Er wordt meer ruimte ingenomen op het venster dan bij een traditioneel head-up display (21-inch) en de beelden worden ook op een afstand van 4 meter boven de weg geprojecteerd. Even wisselen tussen muziek of iemand opbellen kan nu zonder je ogen van de weg te halen. Niet alleen supercool en hoogtechnologisch dus, maar wel extra veilig!

ds4 extended head-up display
De DS 4 wordt uitgerust met een head-up display van de nieuwste generatie.

5. Ook voor SUV-liefhebbers

De wagen is per definitie geen SUV, maar ben je een van die vele liefhebbers van het SUV-genre, dan kan je kiezen voor de DS 4 CROSS. Die is in feite van hetzelfde formaat, maar de visuele grootte wordt hoger gemaakt door het dak dat van hetzelfde kleur is als het koetswerk en wordt uitgerust met glanzend zwarte dakrails.

6. Performance Line voor sportievelingen

Ben je minder fan van SUV’s maar wel van exclusieve wagens, dan is er de DS 4 PERFORMANCE Line. Volledig uitgerust met een exclusief interieur en exterieur. Zo krijg je speciale badges op motorkap en achterklep, een exclusieve wieldop, goudkleurige stiksels op de middenconsole, deurpanelen en het stuurwiel en zelfs gesmeed carbon op het stuur.

DS4 performance line
De PERFORMANCE Line komt met tal van exclusieve extraatjes, waaronder een rode wieldop.

7. Vernieuwd maar vertrouwd interieur

De DS 4 komt met een vernieuwd maar vertrouwd interieur. Je hebt nog steeds de typische ruitvormige knopjes, maar ze zijn beter gepositioneerd waardoor het interieur een stuk rustiger overkomt. Ventilatieroosters zitten zelfs volledig verstopt in het dashboard en in de deuren. Ze noemen dit soort onzichtbare luchtroosters ‘DS Air’. Het interieur is dus duidelijk samengesteld met een ongezien oog voor detail.

8. IRIS

De wagen komt voor het eerst met een nieuw infotainmentsysteem genaamd IRIS. Met een trackpad ter hoogte van je hand kan je makkelijk door de menu’s navigeren en bijvoorbeeld een adres intypen. Ook kan je zo makkelijk een van je sneltoetsen activeren zoals je contacten, radio, klimaatregeling en meer. Maak je liever gebruik van Apple CarPlay of Android Auto, dan kan dat volledig draadloos. De wagen heeft nu al adaptieve cruise control, maar zal binnenkort ook zelf kunnen wisselen van rijstrook en zijn snelheid automatisch aanpassen in bochten.

ds4 trackpad
Met het trackpad navigeer je makkelijk door de verschillende menu’s.

9. Night vision

En kies je voor het Night Vision Pack, dan wordt het al helemaal futuristisch. Dan komt er namelijk een camera in je ventilatierooster die dieren en mensen ’s nachts tot 200 meter voor je wagen kan detecteren en visualiseert binnen op het instrumentenbord. Zo kom je nooit meer voor een verrassing te staan.

10. Voor ieder een motor

Je krijgt de keuze uit verschillende motoren, waarvan een turbobenzinemotor, twinscroll-turbobenzinemotor, turbodiesel een een plug-in hybride in de vorm van de E-Tense 225 motor waarmee je tot 55 kilometer volledig elektrisch kan rijden. Een volledig elektrische variant is er op dit moment nog niet, maar lijkt wel in de pijplijn te zitten voor de toekomst.

ds4 motor

Ontdek het zelf!

Liever de DS 4 in het echt ontdekken? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram en je bent meteen op de hoogte wanneer de DS 4 in onze showroom staat!