Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • april 3, 2018

Is jouw wagen klaar voor de lente?

Dit weekend laten we de koude achter ons, het kwik stijgt in de Kempen immers tot 20° op zaterdag. We staan te popelen om de zon te verwelkomen. Het is zeker interessant om je wagen een lentekuur te geven. Hieronder vindt u een aantal tips om uw wagen lenteklaar te maken.

Zomerbanden

Het is tijd om je winterbanden op te bergen en de zomerbanden weer op je wagen te leggen. Zorg dat de winterbanden proper en droog zijn voor je ze stockeert op een droge, koele en donkere plaats. Controleer zeker ook even de staat van de banden, zodat je volgende winter zeker nog voldoende profiel op je banden hebt of tijdig nieuwe winterbanden kan bestellen. Voor winterbanden moet de profieldiepte minstens 4mm zijn. Controleer ook zeker de bandendruk van je zomerbanden wanneer je deze erop plaatst.

In de kast tot volgende winter!

Naast de winterbanden kan je nog een aantal winterspullen opbergen.

Denk eraan dat die skibox op je dak zorgt voor een hoger verbruik, door het gewicht en door de slechtere aerodynamica. Maak ook meteen van het moment gebruik om je sneeuwkettingen, ontdooiers, krabbertje en dergelijke op te bergen.

Poetsbeurt

De vochtigheid en het zout dat deze winter op de wegen werd gestrooid, hebben de auto zwaar op de proef gesteld. Let op voor oxidatie door het strooizout, niet alleen van de carrosserie. Vergeet zeker ook niet de onderkant van de wagen of neem in de carwash ook de optie om het chassis te poetsen.

Denk er ook aan om de lak een extra bescherming te bieden door de wagen tijdig te polieren, simoniseren in de Kempen. Dit doe je best op een bewolkte, droge dag.

Ook de autoruiten zijn aan een lentepoets toe. De binnenzijde is uiteraard ook belangrijk, want condens zet zich eerst op vuilafzettingen. Ook bij felle zon zorgt het vuil aan de binnenzijde voor een gevaarlijk slecht zicht. Kijk ook even na of de ruitenwissers niet aan vervanging toe zijn, zodat ze geen sporen nalaten op je ruit.

Airco
We kijken in de lente natuurlijk uit naar die zomerse temperaturen, maar is je airco er ook klaar voor? Uiteraard is het beter om voor de echte hoge temperaturen eraan komen al even de airco te testen. Wanneer de zomer echt begint is dit toch altijd een druk moment in de werkplaats. Daarnaast is het zeker ook nuttig om de airco preventief te laten nakijken. Wanneer de filters vuil zijn blaast de airco immers vooral stof in de auto, wat erg ongezond is en voor onaangename geuren kan zorgen. Maak hier best een afspraak voor in je garage.

 

Een belangrijke check-up

Check de verschillende vloeistofpeilen: olie, koelwater, ruitenreiniger. De koelvloeistof voorkomt oververhitting van je motor en de ruitensproeiervloeistof kan erg handig zijn nu ook het aantal insecten weer toeneemt… Dit is meteen ook een goed moment om je lichten, stoplichten en richtingaanwijzers even te controleren. Loop dus even rond je wagen om alles goed na te kijken.