Onderhoud & herstellingen

Koop een wagen

Huur een wagen: Y'ellow Rent

Contact

  • mei 7, 2019

Opel GT X Experimental

Conceptwagens van Opel: toekomstvisies sinds meer dan 50 jaar

Opel geeft een vooruitblik op de opwindende toekomst van het merk met een nieuw ‘Brand Concept’. Zijn naam: de Opel GT X Experimental – een gedurfde, 4,06 meter lange, volledig elektrische compacte vijfdeurs-SUV met coupé-uitstraling en boordevol innovatieve ideeën. De Opel GT X Experimental belichaamt de waarden en visie van Opel en geeft een idee van wat de toekomst in petto heeft voor de Opel-modellen. Het bedrijf had tijdens de presentatie van de PACE!-strategie in november vorig jaar al aangekondigd dat het zijn merkprofiel verder zou aanscherpen. De GT X Experimental is het eerste tastbare resultaat van dit proces.

Ruimdenkend

De GT X Experimental verwelkomt passagiers met een ruime, onbelemmerde toegang. Alle vier de deuren slaan breed open tot 90 graden om de conceptauto een toegankelijk karakter te geven.

Pure harmonie

De achterkant vormt een echo van de voorpartij en toont het ‘Opel Compass’ in al zijn puurheid. Hierbij verankert de Blitz de horizontale lijn van de vleugelvormige achterlichten.

Hightech aantrekkingskracht

Gele grafische lijnen op de velg weerspiegelen het gele signatuuraccent van het koetswerk en omringen het elektronische Blitz-embleem dat blijft stilstaan terwijl de wielen ronddraaien.

Elektrisch vermogen

In het koetswerk zijn afgeronde driehoeken ingebed: een ledscherm in het dashboard toont het laadniveau van de elektrische batterij. De GT X Experimental bevestigt dat alle Opel-modellen tegen 2024 een elektrische versie krijgen.

Krachtige proporties

Zijn krachtige silhouet wordt geaccentueerd door de gedurfde grafische vormgeving die de bovenste en onderste gedeelten van elkaar scheidt. Het gele signatuuraccent van Opel geeft de conceptauto structuur en dynamiek.

Opel Vizor

De ‘Opel Vizor’ geeft toekomstige modellen een nieuwe visuele identiteit waarbij het Opel-logo centraal staat. Het is een module uit één stuk die de ledmatrixkoplampen en alle hightechelementen samenvoegt.

Pure Panel

Het Pure Panel is het nieuwe hoogtepunt in het interieur. Eén enkel breed, gestroomlijnd scherm vormt een instrumentenbord dat de bestuurder verwelkomt. Dit is de digitale detox voor een ontspannen rijervaring.

Compass

Het ‘Opel Compass’ organiseert de designelementen die het voorkomen van de toekomstige Opels zullen bepalen langs twee krachtige assen die kruisen in het merklogo en zo voor continuïteit en consistentie zorgen.